U Meksiku je ubijen je o. Miguel Gerardo Flores Hernandez, 49-godišnji misionar Svete obitelji, prenosi Vatican News. Uzrok je nepoznat, a sumnja se na pokušaj krađe koji je loše završio. U međuvremenu, biskupi su u izrazili svoju zabrinutost napominjući da je „svaka osoba sada svjesna da je izložena nasilju, pljački, prijetnji i ucjeni”.

U subotu 25. kolovoza tijelo misionara pronađeno je na napuštenom području u gradiću Nueva Italia. Svećenik je nestao 18. kolovoza, a nekoliko dana kasnije vlastima je podnesena službena prijava, izvijestila je katolička tiskovna agencija FIDES. Ubojstvo se vjerojatno dogodilo zbog krađe njegovog vozila, izjavio je biskup Herculano Medina Garfias i dodao da ubojstvo ne bi trebalo biti povezano s organiziranim kriminalom, ali istraga je u tijeku.

Pozivajući vjernike i svećenike da budu razboriti, biskup Garfias rekao je da je u takvim trenucima svaka osoba svjesna da je izložena nasilju, ali Crkva i dalje poziva na pomirenje i opraštanje. Nadbiskupija Morelia je pak u priopćenju izrazila sućut svećenikovoj obitelji i čitavoj zajednici misionara Svete obitelji, pozivajući na molitvu za tešku situaciju nasilja u zemlji i za Gospin zagovor kako bi nasljedovali njezinog Sina koji poziva na mir.

O. Miguel Gerardo Flores Hernandez, rodom iz Sombreretea, za svećenika je zaređen 2007. godine te je služio kao župni vikar u župi Svete Catarine de Alejandria u Jucutacatu. Radio je također u Centru Nazaret koji brine o bračnim parovima, napuštenoj djeci i mladima. Ljudi su ga jako voljeli zbog njegova neumornog rada za druge.

Prije nekoliko mjeseci nakon mise u župi sv. Pija iz Pietrelcine u Tlajomulcu ubijen je svećenik Juan Miguel Contreras Garcia. Multimedijalni meksički katolički centar izvijestio je da su u Meksiku ubijena 24 svećenika tijekom šestogodišnjeg predsjedničkog mandata Enriquea Pene Nieta. Osim svećenika, najugroženiji su novinari i aktivisti za ljudska prava. S obzirom na tešku situaciju, Crkva traži da se ukloni ne samo oružje nego i mržnja, ljutnja i osveta i svi osjećaji koji uništavaju, te apelira na vlasti kako bi razjasnila što se događa.

IKA | Bitno.net