POMOĆNI BISKUP HANZHONGA

U Kini zaređen i drugi biskup nakon potpisanog sporazuma sa Svetom Stolicom

Nakon što je u ponedjeljak 26. kolovoza mons. Antonio Yao Shun zaređen za biskupa Jininga, mons. Stephen Xu Hongwei zaređen je u srijedu 28. kolovoza za pomoćnog biskupa Hanzhonga

Foto: Vatican Media

To su prva dva biskupska ređenja nakon što su Privremeni sporazum o imenovanju biskupa u rujnu protekle godine potpisali vatikanski i kineski predstavnici.

Ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice Matteo Bruni potvrdio je da su oba biskupa dobila papinski mandat za obnašanje službe,.

Novi pomoćni biskup Hanzhonga mons. Stephen Xu Hongwei rođen je 1975. godine u provinciji Shaanxi. Bogosloviju je završio u Xi’anu te je zaređen za svećenika u Hanzhongu 2002. godine. Specijalizaciju iz pastoralne teologije završio je u Rimu 2008. te je služio u Biskupiji Vancouver, u Kanadi, do 2010. godine. Biskupija Hanzhong smještena je u središnjoj Kini i na njenom se području nalazi 21 crkva. U njoj živi nešto manje od 20.000 katolika o kojima brine 27 svećenika, osam redovnica i jedan bogoslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatican News | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 29. kolovoza 2019.

Možda vam se svidi