Don Antonio se s dvojicom drugih salezijanaca vraćao iz Toga gdje je u gradu Lomeu održan prvi dio provincijalnog sabora. Druga dva salezijanca su dobro. Njihov automobil zaustavljen je nakon prolaska carine. Don Antonio je odvojen od svoje subraće i ubijen. Navodi se da su ubijena još četiri carinska službenika, no to još nije potvrđeno.

Don Antonio Cesar Fernandez rođen je 7. srpnja 1946. u Pozoblancu u Španjolskoj. Salezijanac je bio 55 godina, a svećenik 46. Kao misionar je djelovao od 1982. Stigao je s prvom grupom misionaru u Lome. Zaslužan je za utemeljenje župe Marije Pomoćnice i kao prvi magistar novaka bio je na službi 10 godina.

Val nasilja u Burkini Faso traje od 2015. Posljednjih tjedana nasilje je izraženije nakon petog susreta šefova država skupine zemalja nazvane Sahel G5. Burkina Faso, Čad, Niger, Mali i Mauritanija posljednjih godina nastoje ojačati svoje ekonomije i suzbiti džihadističke organizacije koje teroriziraju regiju.

Veliku ljubav prema Gospodinu, svom pozivu i mladima prije par godina don Antonio je iskazao u kratkom intervjuu: “Salezijanac sam 50 godina. Salezijanski poziv i život Božji su darovi i pravi blagoslovi. Jednu stvar koju sa sigurnošću mogu reći da sam primio mnoge milosti od Gospodina tijekom vremena provedenog u radu s mladima. Mladi su bili gdje god bih bio na službi i oni su me naučili da budem salezijanac i čovjek kakav sam danas. To je milost kakvu nisam zaslužio, poziv veći od onog što jesam, velikodušan dar na kojemu moram zahvaliti Gospodinu.”

IKA | Bitno.net