U subotu, 21. rujna, u glavnom gradu Brazila ubijen je 71-godišnji poljski svećenik Kazimierz Andrzej Wojno

Prema prvim policijskim informacijama, koje je prenijela Agencija Fides, u subotu je, nakon večernje svete mise, šest muškaraca ušlo u svetište Gospe od Zdravlja u Brasíliji, te su za taoce uzeli oca Kazimierza i sakristana, koji je uspio pobjeći i obavijestiti policiju. Po dolasku, policija je u blizini crkve pronašla beživotno svećenikovo tijelo.

Počinitelji zlodjela iz svetišta su odnijeli dragocjeno liturgijsko posuđe. Prošloga je Uskrsa u toj istoj crkvi počinjena krađa, prilikom koje su otuđeni vjerski predmeti i posude s Presvetim oltarskim sakramentom.

Ubijeni je misionar rođen 3. veljače 1948. godine u malom mjestu na sjeveroistoku Poljske. Za svećenika je zaređen 1973. godine. U rujnu 1983. godine otišao je u misije u Brazil, gdje je dugi niz godina bio župnik u svetištu Gospe od Zdravlja u glavnom gradu te zemlje.

Pogrebni su obredi održani danas, 23. rujna, u 14 sati po lokalnom vremenu, a predvodio ih je nadbiskup Brasílije, kardinal Sergio da Rocha. Nadbiskupija je u službenom priopćenju, objavljenom nakon pogibije oca Kazimierza, među ostalim, vjernicima uputila poziv na molitvu za dušu pokojnoga svećenika te za njegovu obitelj i župnu zajednicu.

Vatican News | Bitno.net