U razgovoru za Kathpress generalni tajnik Austrijske biskupske konferencije Peter Schipka potvrdio je izjavu kancelara Sebastiana Kurza na konferenciji za novinare 21. travnja poslijepodne u Beču.

U jutarnjim satima održano je pak video-zasjedanje ad hoc komisije Austrijske biskupske konferencije koja je intenzivno razmatrala postupni plan, odnosno etape u kojima će se crkveni život u Austriji, osobito javne mise, ponovno uvesti. Schipka je istaknuo da su u stalnom kontaktu s Vladom, no još moraju utvrditi neke pojedinosti.

Kancelar Kurz također je najavio da će se mise na početku slaviti pod sigurnosnim mjerama zdravstvene zaštite, koje će se, kao i za sva javna okupljanja, odrediti u savjetovanju sa stručnjacima, a osnovni će uvjet svugdje biti poštovanje mjera udaljenosti među osobama.

Pojedinosti o tome kako će izgledati uvođenje misnih slavlja predstavit će za to pri Vladi zadužena Susanne Raab u dogovoru sa svim Crkvama i vjerskim zajednicama u četvrtak 23. travnja, najavio je kancelar. Dodao je da je pravo na prakticiranje vjere jedna od najviših i ustavom zaštićenih vrednota te je zahvalio Crkvama i vjerskim zajednicama na odgovornosti i potpori svim sigurnosnim mjerama Vlade.

IKA | Bitno.net