Jučer su u vlastitom domu, u američkom gradu Durantu, pronađene dvije ubijene redovnice, javlja Catholic News Agency.

Vlasti savezne države Mississippi, u kojoj se nalazi grad Durant, izjavile su kako izgleda da su redovnice ubijene u kući gdje su i pronađene. Prema tvrdnjama policije motiv počinitelja nije poznat, međutim na kući su pronađeni tragovi provale, a Toyota Corrolla kojom su se sestre služile također je ukradena, iako je kasnije pronađena nedaleko od kuće.

Redovnice, koje su inače radile kao medicinske sestre u kliničkom centru Lexington, jučer ujutro nisu se pojavile na poslu što je pobudilo sumnju i natjeralo njihove kolege da pozovu policiju, koja je potom pronašla tijela.

Biskupija Jackson objavila je na svojoj službenoj stranici kako se radi o sestrama Pauli Merrill, koja je pripadala redu Sestra milosrdnica od Nazareta, i Margareti Held, članici sestara sv. Franje.

“Ove redovnice godinama su predano služile ovdje u Mississippiju. Cijela zajednica ih je iznimno voljela”, izjavio je biskup Jacksona, Joseph Kopacz, nadodavši: “Zajedno s građanima Lexingtona i Duranta tugujemo i molimo za Sestre milosrdnice i Sestre sv. Franje, kao i članove obitelji (ubijenih).”

Otac Greg Plata izjavio je novinarima na mjestu događaja kako su sestra Merrill i sestra Held bile “dvije najdražesnije sestre koje ste mogli susresti”, nazvavši pritom ovaj čin “bezosjećajnim”. Kako prenosi britanski Daily Mail, o. Plata izjavio je kako je saznao od policije da su sestre ubijene nožem.

Susan Gatz, poglavarka Sestara milosrdnica od Nazareta zatražila je od svih da mole i za ubojice.

“S obzirom da smo žene evanđelja, tražimo od vas da molite za njihove progonitelje”, piše na službenoj stranici reda.

Premda su redovnice i svećenici diljem svijeta u svakodnevnoj opasnosti, osobito u onim područjima poput Bliskog istoka, gdje su kršćani manjina te često žrtve progona, ovo je već drugi slučaj u mjesec dana da su ubijeni službenici Katoličke Crkve na Zapadu.

Podsjećamo, prije točno mjesec dana, 26. srpnja, zvjerski je ubijen francuski svećenik. o. Jacques Hamel, kojeg su islamisti zaklali prilikom služenja svete mise.

Molimo za žrtve ovih groznih čina i njihove progonitelje.

Tino Krvavica | Bitno.net