Američki predsjednik Donald Trump jučer se susreo s Melissom Ohden, ženom koja je preživjela pobačaj, Micahom Pickeringom, dječakom rođenim u 20. tjednu trudnoće, te pro-life zagovornicom Alvedom King, nećakinjom Martina Luthera Kinga Juniora.

O Melissi Ohden već smo ranije pisali, prenijevši njezino svjedočanstvo o tome kako je preživjela pobačaj iako su je proglasili medicinskim otpadom te htjeli ostaviti da umre.

Danas ona pruža pomoć osobama koje su preživjele pobačaj, a nedavno je oštro kritizirala guvernera Virginije, Ralpha Northama, koji je prošloga mjeseca podržao infanticid izjavivši kako bi nakon poroda djeteta s invaliditetom, liječnik zajedno sa ženom mogao odlučiti ostaviti dijete na životu ili ne. “Svako jutro se probudim živeći s činjenicom da ljudi žele donijeti ovakve zakone koji bi okončali moj život”, komentirala je Ohden.

Dječak koji se susreo s Trumpom je šestogodišnji Micah Pickering. Micah je rođen sa samo 20 tjedana, ali je nakon četiri mjeseca provedenih u bolnici i operaciji srca uspio preživjeti. Velike zasluge za to idu i njegovim roditeljima koji su izjavili kako su odlučili učiniti “sve što je u njihovoj moći da ga spase”. Micahov život pljuska je mnogim saveznim američkim državama, kao i nekim europskim zemljama, u kojima je pobačaj u 20. tjednu trudnoće legalan.

Osvrnuvši se na susret s Trumpom, Alveda King je za LifeNews pohvalila američkog predsjednika kazavši kako pruža “nadu za djecu u utrobi”, posebno istaknuvši njegovo zalaganje za posvajanje, nasuprot odluci za pobačaj:

“Uzevši u obzir ogromne laži o pobačaju kao reproduktivnom pravu, i činjenicu da New York i Virginia prihvaćaju čedomorstvo, stav koji je predsjednik Trump danas zauzeo o posvajanju još je jedan dobitak u svrhu zaštite svetosti života”, rekla je King, dodavši kako treba inzistirati da “izabrani dužnosnici kažu ‘ne’ čedomorstvu”.

Nakon susreta, Trump se obratio i nacionalnoj pro-life konferenciji na kojoj su sudjelovale stotine pro-life aktivista iz cijele Amerike.

“Najljepša vam hvala, želim zahvaliti tisućama pro-lifera i pro-life vođa, pastora, obitelji i zagovornika što ste se pridružili ovom pozivu i što radite s toliko ljubavi i predanja na izgradnji kulture koja štiti ljudski život”, poručio je američki predsjednik borcima za život.

Ivo Džeba Bitno.net