Britanka Katie Johnson i njezin suprug Patrick, ove su godine u društvu svojih trojki (Aurelije, Olivera i Oscara) proveli najljepši Božić dosad, iako prije samo par mjeseci stvari nisu izgledale tako obećavajuće.

U dvanaestom tjednu Katine trudnoće liječnici su ustvrdili da njezine bebe ne dijele posteljicu ravnomjerno te da jedna beba dobiva manje hranjivih tvari od ostale dvije.

Kao što se često događa u takvim situacijama, liječnici su joj predložili da pobaci jednu ili dvije svoje bebe kako bi ostale imale veće izglede za preživljavanje.

“Postojala je opasnost za sve troje”, rekla je Katie. “Oliver je bio 25 posto manji od svog brata i nije imao normalan dotok krvi. Da je Oliver umro, i Oscar bi umro”, objasnila je novopečena majka za koju nije bilo dileme što učiniti, odnosno ne učiniti, u toj teškoj situaciji.

“Nije bilo šanse da prekinemo život jednoj ili dvama našim bebama. Morali smo im svima dati šansu za preživljavanje”, rekla je ova hrabra žena.

Liječnici su nakon Katinog odbijanja pobačaja svakoga tjedna pažljivo promatrali što se događa s trudnoćom što je, kako kaže, za nju bilo iznimno stresno, posebice jer se stanje s Oliverom nije popravljalo.

“U 28. tjednu su nam rekli da je u potpunosti prestao rasti. Ali liječnici su rekli da će ga ostaviti u maternici sve dok krv bude dolazila do njega”, prisjetila se Katie.

Ipak, tri tjedna nakon toga utvrđeno je da protok krvi više ne dolazi do Olivera, zbog čega su ga morali smjesta izvaditi kako bi mu spasili život. Porođaj sve trojice obavljen je carskim rezom, a Oliver je, kaže Katie, “bio iznimno sićušan”.

U narednim tjednima sve troje mališana dobro se razvijalo te su nakon četiri tjedna provedena u bolnici pušteni kući. Nedavno su, zajedno sa svojim roditeljima, kod kuće proveli svoj prvi Božić.

“Osjećamo se nevjerojatno sretnima što su sve troje preživjeli, i sada s nama slave svoj prvi Božić. To je nevjerojatan dar”, rekla je radosna majka.

It's beginning to look a lot like Christmas! ?

Objavljuje Katie JohnsonNedjelja, 9. prosinca 2018.

Ivo Džeba | Bitno.net