Trenutno su živa dvojica svjedoka posljednjih trenutaka života Padra Pija. Jedan od njih je liječnik Giovanni Scarale, a drugi je bolničar Pio Miscio. Njih dvojica su u noći između 22. i 23. rujna 1968. godine dotrčali u ćeliju br. 1 samostana San Giovanni Rotondo, u kojoj se nalazio Padre Pio.

Bolničar je u rukama nosio respirator koji je Padru Piju trebao pomoći pri disanju, piše Aleteia. Pio Miscio svjedoči kako je svetac preminuo u liječnikovim rukama. U sobi su još bili poglavar samostana i nekoliko redovnika. Padre Pio je sjedio u naslonjaču. Bio je blijed i otežano je disao.

Bolničar je stajao pokraj radijatora i promatrao što se događa. „Prije nego što je Padre Pio izgubio svijest neprestano je ponavljao: Isuse, Marijo, Isuse, Marijo…”, prisjeća se Miscio. Kada je Padre Pio izgubio svijest, liječnik ga je bezuspješno pokušao oživjeti.

Nakon toga bolničar se morao vratiti u bolnicu. Ispred samostana je susreo novinara koji se zanimao za svećenikovo stanje. „Priznao sam mu kako ne znam što bih mu odgovorio. U tom trenutku nisam mogao ni o čemu misliti“, kaže gospodin Piscio koji je bio pod dojmom svećenikove smrti.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net