Sveta Stolica ponovno izražava veliku zabrinutost zbog radikalizacije i pogoršanja krize u Bolivarskoj Republici Venezueli, sa sve više poginulih, ranjenih i uhićenih. Sveti Otac izravno, i preko Državnoga tajništva, prati to stanje i njegove humanitarne, društvene, političke, gospodarske, a i duhovne utjecaje, te jamči svoju stalnu molitvu za tu zemlju i za sve njezine građane, dok poziva vjernike u cijelom svijetu da snažno mole na tu nakanu – istaknuto je u priopćenju Državnoga tajništva.

Sveta Stolica istodobno poziva sve političke predstavnike, a posebno Vladu, da zajamče puno poštovanje ljudskih pravâ i temeljnih sloboda, kao i važećega Ustava; zatim da se izbjegavaju ili prekinu inicijative koje su u tijeku, poput nove Ustavotvorne skupštine, koje umjesto da podupru pomirenje i mir, izazivaju napetosti i sukobe, te uvjetuju budućnost. Osim toga, neka se omoguće uvjeti za dogovorno rješenje u skladu s uputama izraženima u pismu Državnoga tajništva od 1. prosinca 2016. godine, vodeći računa o velikom trpljenju naroda zbog teškoća u nabavci hrane i lijekova, te zbog nedostatka sigurnosti.

Sveta Stolica na kraju upućuje snažan apel cijelomu društvu kako bi se prekinuo svaki oblik nasilja, te posebno poziva sigurnosne snage da se uzdrže od pretjerane i nerazmjerne uporabe sile.

Radio Vatikan