svećenik nije ubijen otet salezijanski svećenik svećenik razapet na veliki petak

Ni nakon osam mjeseci indijske vlasti i salezijanska zajednica nemaju nikakvih informacija o lokaciji ili sudbini oca Toma Uzhunnalila, kojeg su u ožujku oteli teroristi odgovorni za ubojstvo 16 osoba u staračkom domu u Jemenu. Među ubijenima bile su i četiri sestre misionarke ljubavi koje su vodile dom i skrbile o njegovim korisnicima.

Prema svjedočenju pete sestre koja je čudesno preživjela, otac Tom je prilikom upada terorista otišao u kapelicu te je konzumirao posvećene hostije kako bi ih spasio od oskvrnuća. Nakon što su ga teroristi pronašli, uništili su sve što se nalazilo u kapelici.

Podsjećamo, oko oca Uzhunnalila podignula se velika buka kada je uoči Velikog petka objavljena vijest kako će ga ISIL-ovi teroristi, za koje se sumnja da su izvršili napad na starački dom, razapeti na križ. Vijest je uskoro demantirana, a salezijanci su istaknuli kako nema dokaza da je otac Tom ubijen.

Ipak članovi salezijanskog reda prije nekoliko su dana objavili apel u kojem pozivaju na daljnju molitvu za njihova svećenika, rezignirani što nakon više od pola godine nije bilo nikakvih novih saznanja.

“U prvim tjednima (nakon otmice, op.a.) održano je bezbroj bdjenja, upućeni su apeli i organizirani prosvjedi podrške i solidarnosti – od strane kršćana, članova Misionarki ljubavi i mnogih drugih muških i ženskih redova te Biskupske konferencije države Kerale i cijele Indije. Čak je i Papa 10. travnja uputio apel za njegovo puštanje. S obzirom da se od tada ništa nije dogodilo, s vremenom se ugasila i pozornost medija”, piše u službenom priopćenju koje je 4. studenog objavila Agenzia Info Saleziana.

“To je razlog zbog kojeg danas, osam mjeseci nakon tih tragičnih događaja i otmice oca Uzhunnalila, Salezijanska kongregacija, na čelu s generalnim provincijalom ocem Angelom Fernandezom Artimeom, ponovno apelira da se pozornost usmjeri na stanje tog misionara te od svih traži da i dalje nastave s molitvama za njega i njegovo puštanje na slobodu.”

Tino Krvavica | Bitno.net