Prije nekoliko dana objavili smo vijest o voditelju Poljoprivredne zadruge „Podrumi Banjolučke biskupije“ vlč Iliji Keliću koji je uputio molbu za hitnom radnom akcijom spašavanja biskupijskog vinograda koji se nalazi u župi Mahovljani nedaleko od Banje Luke.

Vlč. Kelić, koji je vođenje ovog biskupijskog dobra preuzeo prije nepuna dva mjeseca, poručio je tada da se s obveznim radovima u vinogradu kasni mjesec dana te da prijeti zaraza koja ga može dokrajčiti. Prema njegovoj procjeni, za hitnu radnu akciju bilo bi dovoljno 50-tak mladih koji bi pomogli da se loza zaštiti od bolesti.

Danas se vlč. Kelić oglasio s novom molbom:

“Drage sestre i braćo u Kristu!

Apel koji smo uputili za pomoć u spašavanju našeg vinograda nije naišao na veliki odaziv i moramo angažirati i dio lokalnog stanovništva koje moram platiti, a moram nabaviti hranu za one koji su stigli kao dragovoljci te pokriti troškove zaštite vinograda. Kako su se neki javili da ne mogu fizički pomoći, ali da bi pomogli u plaćanju troškova koji se gomilaju te da bi voljeli saznati račun na koji mogu uplatiti pomoć, isti vam prilažemo:

Račun u Bosna i Hercegovina
Primatelj: Banjolučka biskupija, Kralja Petra I., 80, Banja Luka
Svrha: Pomoć za obnovu vinograda
IBAN: BA391549995000247427
SWIFT: UPBKBA22

Račun Hrvatska
Primatelj: Banjolučka biskupija, Kralja Petra I., 80, Banja Luka
Svrha: Pomoć za obnovu vinograda
IBAN: HR2723400091170017041
SWIFT: PBZGHR2X

Kontaktirajte me i dalje na telefon: +38765806090 ili putem Facebook i Instagram stranice.

Bog vas blagoslovio!”