Katolički svećenik koji je prošlog tjedna osuđen na sedam dana zatvora zbog zadržavanja u klinici za pobačaje jučer je pušten na slobodu.

Velečasni Stephen Imbarrato 2. prosinca prošle godine s dvoje drugih članova inicijative Red Rose Rescue sudjelovao je u dijeljenu ruža i pružanju podrške ženama koje su bile u čekaonici klinike za pobačaje, prije nego što ih je policija privela zbog neovlaštena zadržavanja u klinici. Tog je dana, prema riječima Imbarratova suradnika Lauren Handyja „spašeno više života“.

Vlč. Imbarrato je u razgovoru nakon izlaska iz zatvora izjavio kako je vrijeme provedeno tamo bila „minimalna žrtva kako bi se čuo glas za zaštitu djece“, a prisjetio se i kako se tijekom sudskog procesa u ime toga dječjeg glasa sucu obratio riječima:

“Suče, dopustite da vas nešto pitam: Kada će djeca imati svoj dan na sudu? Kada će djeca u sudnici poput ove imati priliku reći što se događa? Država svakodnevno dopušta masovno ubojstvo tisuća djece i štiti ubojstva putem sudova i sudaca, a danas je savršen primjer toga. Država našim poreznim novcem financira masovna ubojstva nerođene djece.”

Borba za nerođene koju ovaj svećenik vodi ima i osobnu dimenziju. Naime, vlč. Imabarrato je za svećenika zaređen s 53 godine, a prije toga je dvoje njegove nerođene djece bilo pobačeno. Danas kaže kako svaki život smatra „jedinstvenim, vrijednim i neponovljivim od trenutka začeća“.

Govoreći o svome boravku u zatvoru izjavio je kako mu se nijedan zatvorenik nije suprotstavio zbog njegovih pro-life stavova, a vrijeme tamo je provodio tako što je “molio bezbrojne krunice, bezbrojne molitve Božjem milosrđu, bezbrojne angeluse, jutarnja prikazanja, djela pokajanja noću”. Krunica na kojoj je molio bila je, kako svjedoči, izrađena od plastične vrećice koju su mu dali da u nju stavi svoje stvari.

Zbog svojeg čina ne žali, štoviše, na suđenju je istaknuo kako bi mu bila „čast otići u zatvor“, budući da je to još jedna prilika za osvještavanje ljudi o problemu ubijanja nerođene djece.

Ivo Džeba | Bitno.net