Biskup Daniel Jenky iz Peorije pozvao je vjernike na molitvu devetnice za nastavak kanonizacije nadbiskupa Fultona Sheena, donosi CNA. Ovaj omiljeni američki evangelizator, koji je preminuo 1979. godine, trebao je biti proglašen blaženim 21. prosinca, ali je beatifikacija odgođena nakon intervencije nekoliko američkih biskupa. Devetnica će započeti 12. prosinca.

“Itekako sam svjestan tuge zbog odgode beatifikacije. U ovim turbulentnim vremenima naša je vjera u kušnji, ali mi moramo ostati vjerni molitvi po uzoru na nadbiskupa Sheena”, izjavio je biskup Jenky.

Ubrzo nakon što je Biskupija Peoria najavila odgodu beatifikacije, katolici diljem svijeta su se odlučili organizirati kako bi se slavile mise za Sheenovu beatifikaciju.

Beatifikacija nadbiskupa Fultona Sheena odgođena je na zahtjev biskupa Salvatorea Matana koji se nalazi na čelu biskupije Rochester, potvrdio je za Catholic News Agency svećenik iz biskupije Peoria, koja provodi kauzu poznatog američkog propovjednika.

“Nisu se složili s činjenicom da je utvrđen i objavljen datum beatifikacije te su tražili da se provedu dodatna ispitivanja”, poručio je mons. James Kruse, direktor za kanonska pitanja biskupije Peoria. Detaljnije o razlozima odgode, koje je doznao CNA, možete porčitati OVDJE.

Inače, beatifikacija američkog nadbiskupa već se ranije otegnula zbog trakavice oko premještanja njegovih posmrtnih ostataka iz New Yorka (gdje je Sheen služio velik dio svog života) u Peoriju.

Koncem lipnja Sheenovi posmrtni ostaci su nakon višegodišnje sudske parnice napokon prebačeni u biskupiju u kojoj je i zaređen, što je, činilo se tada, otvorilo vrata nastavku kauze.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net