Svjetski dan mladih u Panami sve je bliže, a u intenzivnim pripremama da sve bude spremno kada se više stotina tisuća mladih slije u tu zemlju pomažu i zatvorenici.

Njih trideset i pet iz zatvora “La Joya” i “Nueva Joya” pristali su sudjelovati u izgradnji 250 ispovjedaonica, u kojima će se hodočasnici iz cijeloga svijeta moći pomiriti s Bogom.

„Daju sve od sebe, kako bi ovaj rad bio cijenjen, dostojanstven i prepoznat. Izradili su ih vlastitim rukama i iz ljubavi prema ovom događaju“, izjavila je Sharon Díaz, pomoćnica voditelja Panamskog zatvorskog sustava, iz kojeg poručuju i kako su rado pristali na ovu ideju, budući da će zatvorenicima pomoći da se osjećaju kao dio Svjetskog dana mladih i cjelokupnog društva.

Luis Domínguez, jedan od zatvorenika koji radi na ovome projektu, nije krio zadovoljstvo činjenicom što može biti dio Svjetskog dana mladih:

“Nije samo stvar u ispovjedaonicama, nego to što ćemo biti pred svijetom. Znamo da ćemo u 2019. biti u središtu pozornosti katoličkog svijeta. Znati da će mladi ljudi iz cijeloga svijeta doći i koristiti ispovjedaonice koje smo izradili s toliko ljubavi i truda, prekrasan je osjećaj.”

Ispovjedaonice će biti postavljene u području naziva „Park oprosta“, a iako zatvorenici neće moći vidjeti svoje radove postavljene u parku, sretni su što će pomoći mladima pomiriti se s Bogom, nešto što su i oni kroz napor pri njihovoj izgradnji činili.

Ivo Džeba | Bitno.net