Papin račun na Twitteru, koji ima više od 18 milijuna sljedbenika, više nema plavu kvačicu. Pored njegova imena sada se nalazi siva kvačica, piše Rome Reports.

Siva kvačica znači da račun predstavlja službenu vladinu organizaciju ili aktivnog vladinog vođu. Ova kvačica samo je jedna od brojnih promjena koje je na Twitteru unio Elon Musk otkako ga je kupio 2022. godine.

Twitter je pod Muskovim vodstvom promijenio način na koji dijeli plave kvačice koje su ranije poznatim osobama služile kao potvrda autentičnosti profila.

U studenom 2022. godine Musk je najavio da će Twitter početi naplaćivati 8 dolara mjesečno za takvu oznaku. Kasnije je korisnicima ponudio kvačice u drugim bojama: zlatnu za tvrtke te sivu za vladine i multilateralne organizacije i dužnosnike.

Inače, u četvrtak je Twitter uklonio plavu kvačicu s profila tisuća ljudi, uključujući slavne osobe, novinare i političare. Među njima su bili bivši američki predsjednik Donald Trump, suosnivač Microsofta Bill Gates, ali i papa Franjo. Na Papinom profilu uskoro je osvanula siva kvačica.

Tekst našeg kolege Ive Džebe o preuzimaju Twittera od strane Elona Muska možete pročitati OVDJE.