Papa Franjo imenovao je provincijala Kineske provincije Družbe Isusove o. Stephena Chow Sau-yana novim biskupom Hong Konga, objavio je u ponedjeljak 17. svibnja Tiskovni ured Svete Stolice.

Mons. Chow Sau-yan na čelu biskupije nekadašnje britanske krunske kolonije, danas posebne administrativne regije Kine, nasljeđuje kardinala Johna Tong Hona, koji je bio apostolski administrator Hong Konga od siječnja 2019. godine.

O. Stephen Chow Sau-yan rođen je 7. kolovoza 1959. u Hong Kongu, diplomirao je psihologiju na američkom Sveučilištu Minnesota te stupio u Družbu Isusovu u rujnu 1984. Novicijat i doktorat iz filozofije završio je u Irskoj a zatim studirao teologiju u Hong Kongu (1988-1993). Za svećenika je zaređen 16. srpnja 1994. Magistrirao je organizacijski razvoj na isusovačkom sveučilištu u Chicagu, i doktorirao psihologiju i ljudski razvoj na Harvardu u Bostonu (2000-2006). Svečane zavjete dao je u travnju 2007.

Među mnogim službama bio je predsjedavajući obrazovnog povjerenstva kineske isusovačke provincije, predavao psihologiju na bogosloviji u Hong Kongu, a 2018. izabran je za provincijala Kineske provincije DI.