Sjednica okružnog vijeća Okruga poluotoka Kenaija prošlog je utorka započela molitvenim zazivom Sotoni.

Priliku da sjednicu vijeća otvori molitvom, što je praksa u mnogim dijelovima  SAD-a, dobila je pripadnica Sotonina hrama koja je zaziv zaključila riječima “Živio Sotona!”. Kako javlja AP, neki članovi vijeća, kao i civili koji su sjednicu promatrali iz publike, napustili su prostoriju u znak protesta.

Također, najavljena molitva privukla je četrdesetak prosvjednika koji su ispred zgrade vijeća držali natpise poput “Odrecite se Sotone i njegovih djela” i “Spoznajte Isusa i njegovu ljubav”.

Članica Sotonina hrama, Iris Fontana, u molitvi je poručila: “Ono što se neće saviti mora puknuti, i ono što istinom može biti uništeno, ne smije biti pošteđeno smrti. Učinjeno je, živio Sotona!”

Fontana je, kako javlja AP, bila među strankama koje su podnijele tužbu protiv odluke Okruga poluotoka Kenaija iz 2016. kojom je odlučeno da ljudi koji na sjednicama lokalnih vlasti žele voditi molitvu moraju biti pripadnici službenih organizacija koje su prisutne i djeluju na području okruga.

Među tužiteljima su bili i ateist te židovka kojima je također odbijena mogućnost molitvenog zaziva.

Vrhovni sud Aljaske u listopadu je presudio u njihovu korist, proglasivši odredbu neustavnom nakon čega su je okružne vlasti promijenile. Prema novoj odredbi, svaka osoba, bez obzira na religijsku (ne)pripadnost, može predvoditi molitvu.

Članovi vijeća nisu obvezni prisustvovati molitvi, a sjednicu na kojoj je upućen molitveni zaziv Sotoni, napustio je, između ostalih, i gradonačelnik.

William Siebenmorgen, jedna od osoba koja je sudjelovala na prosvjedu ispred zgrade, došavši na njega iz savezne države Pennsylvanije, izjavio je za medije: “Želimo da se nad Ameriku izlije Božji blagoslov, a ne Sotonino prokletstvo. Lucifer je vječni gubitnik.”

Okrug poluotoka Kenaija udaljen je oko 120 kilometara južno od Anchoragea, glavnog grada Aljaske.

Tino Krvavica | Bitno.net