UZ MJESEC RAMAZANA

Sirijski kršćani dijele hranu siromašnim muslimanskim obiteljima

U vrijeme islamskog svetog mjeseca ramazana, vjernici Sirske istočne pravoslavne Crkve odlučili su pomoći svojim sugrađanima, siromašnim muslimanima.

GNFK

via Ankawa.com

Kako prenosi agencija Fides, pravoslavna nadbiskupija Aleppa siromašnim je muslimanskim obiteljma s područja Aleppa omogućila besplatan doručak i večeru, a obroci koje pripremaju kršćani dijele se pokraj katedrale sv. Efrema Sirca.

U poruci nadbiskupije stoji kako je ova inicijativa jednostavan izraz suosjećanja i solidarnosti sa sugrađanima druge vjere u nadi da će takva gesta pomoći u obnovi suživota različitih vjerskih i etničkih zajednica koje čini sirijsko društvo.

Inače, potresno svjedočanstvo života u ovo sirisjkom gradu napisao je o. Sami Hallak, isusovac koji je ostao u gradu tijekom ratnih sukoba djelujući u ime Isusovačke službe za izbjeglice. Ovdje možete pročitati izvatke iz njegovog dnevnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč svim naporima, stanje u Siriji i dalje se ne smiruje, a u pet godina ratovanja stradalo je više od 250 tisuća ljudi dok je 11 milijuna Sirijaca potražilo sklonište u susjednim, ali i u europskim državama.

M.V.|Bitno.net

 


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 11. lipnja 2016.

Možda vam se svidi