IZVRSNA IDEJA

Sigurni smo da ćete poželjeti kopirati način na koji se obitelj Jamiea Olivera priprema za Božić

Što je Božić bez Isusa?

Jamie Oliver

Svjedoci smo da mnogo novonastalih običaja koji se danas nazivaju Božićnima nemaju puno veze s onime što je u središtu Božića, a to je Isus Krist. Zbog toga posebno veseli pročitati kako se u obitelji poznatog kuhara Jamiea Olivera djeca uče onome što je uistinu bitno za ovaj blagdan.

Jamieva supruga, Juliette Oliver, na svom je Instagram profilu objavila kako ona i njezin suprug “imaju mnogo običaja iz djetinjstva koje prenose na svoju djecu”, te da su s vremenom pronašli i neke nove, od kojih ju je jedan ove godine posebno oduševio. Sve što za njega treba je jedna mala kolijevka, figurica Isusa i nešto malo slame.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Od početka prosinca, svaki dan trebate učiniti neko dobro djelo nekome bez obzira koliko veliko ili malo. Nakon toga možete staviti komadić slame u kolijevku i nadati se da će kolijevka do Badnjaka biti ispunjena slamom kako bi mogli na nju staviti dijete Isusa”, napisala je Juliette koja s Jamiem ima petero djece.

Dodala je i kako su djeca jako uzbuđena ovim načinom pripreme Božića te se pohvalila kako već imaju nekoliko slamčica u kolijevci. “Uživam slušati što su učinili bilo da je riječ o nečemu iz škole ili kod kuće, i kad me nakon toga pitaju je li to dovoljno da stave slamčicu”, napisala je ponosna mama.

View this post on Instagram

My absolute favourite time of the year 🎄 we have so many traditions from both myself and Jamie’s childhood, which we have loved sharing with our children, they are so important to us. We have also gained a few new ones along the way from beloved friends and some I have just stumbled across. I am really excited by this one that I found by chance. The Giving Manger – from the beginning of December, each day you have to complete an act of kindness for someone else no matter how big or small, then you can place a piece of straw in to the manger and hopefully by Christmas Eve the little manger will be full of straw and you can place baby Jesus in there. Honestly the children were so excited to start and so far we have racked up a few straws each. I love hearing what they have done, be it at school or home and asking me if it deserves a straw…so sweet. Being kind is THE only thing that matters and we hope they carry this tradition through to their little families too. 🎄for anyone asking I got mine off the internet from America but to be honest it’s such a beautiful simple idea you could just make one up yourself ❤️

A post shared by Jools Oliver (@joolsoliver) on

Ivo Džeba | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 8. prosinca 2018.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi