Don Alexander Sob Nougi, župnik u kamerunskom gradu Buei, ubijen je u sukobima između redovne vojske i separatista, objavio je Vatican News.

Župnik je izgubio život 20. srpnja na cesti između gradova Buea i Muyuka. Prema nekim informacijama identitet ubojice još nije otkriven, ali neki svjedoci tvrde da je svećenik poginuo slučajno od zalutalog metka ispaljenog iz puške jednoga vojnika redovne vojske koji je sudjelovao u sukobu sa separatistima. Prema drugim izvorima vojnici su zapucali u svećenika dok je nešto tražio u svojem parkiranom automobilu.

Međutim, kamerunske vlasti još nisu izdale službeno priopćenje o okolnostima njegove smrti. Svećenik je druga žrtva kamerunskih vojnih snaga u posljednjih tjedan dana. Jedan pastor porijeklom iz Gane ubijen je 14. srpnja u gradu Batibou na sjeveroistoku zemlje.

Inače, u Kamerunu svakodnevno izbijaju sukobi između redovne vojske i naoružanih separatista koji se bore za neovisnost jednog dijela zemlje u kojem je službeni jezik engleski. Katolička Crkva ondje ima ulogu posrednika koji poziva na dijalog.

IKA | Bitno.net