“Na prvom mjestu i prije svega želim zahvaliti Bogu Ocu za ovaj trenutak i za sve u svom životu. Posebnu zahvalu dugujem i predsjedniku (Portugalskog nogometnog saveza, op. prev.) Fernandu Gomesu za povjerenje koje je uvijek polagao u mene. Nisam zaboravio da sam počeo s prijetećom kaznom od 8 utakmica igranja bez izbornika. 

Želim zahvaliti cijeloj upravi i svima koji su živjeli sa mnom ovih mjeseci. Igračima, kojima želim još jednom reći koliko sam iznimno ponosan što sam mogao biti njihov trener. Onima koji nisu mogli biti prisutni – ovo je i njihova pobjeda.

Moja osobna želja je da otiđem kući. Da mogu izljubiti svoju majku, svoju ženu, svoje sinove, svog unuka, svog svekra i svekrvu i svoga oca, koji sada sigurno slavi u zajedništvu s Bogom. Da mogu čvrsto zagrliti sve prijatelje, od kojih mnoge zovem braćom, za njihovu podršku, ali prvenstveno za njihovo prijateljstvo.

I na kraju, ali na prvom mjestu, da mogu otići razgovarati s mojim najboljim prijateljem i njegovom majkom. Posvetiti mu ovu pobjedu i zahvaliti mu što me pozvao i što mi je darovao znanje, ustrajnost i poniznost da vodim ovu ekipu i što je On vodio i osvjetljavao taj put.

Nadam se i želim da ovo bude na slavu Njegova imena.”

Izvor: www.observador.pt

Prevela: Lucija Ćorić

Bitno.net