VJERA IZNAD SVEGA

Santosovo pismo napisano kada je Portugalu išlo loše: Bože, hvala ti za sve u mom životu

Trener portugalske nogometne reprezentacije Fernando Santos napisao je 18. lipnja pismo zahvale Bogu i bližnjima na svemu što je do tada postigao. U tom trenutku Portugal je odigrao dvije neodlučene utakmice u svojoj skupini i to prilično loše, te je malo tko predviđao da bi ta momčad mogla postati prvakom Europe. Ali, on je ipak odlučio napisati to pismo zahvale koje je pročitao sinoć na tiskovnoj konferenciji nakon utakmice.

fernando-santos vjernik

Foto: euacontacto.com

“Na prvom mjestu i prije svega želim zahvaliti Bogu Ocu za ovaj trenutak i za sve u svom životu. Posebnu zahvalu dugujem i predsjedniku (Portugalskog nogometnog saveza, op. prev.) Fernandu Gomesu za povjerenje koje je uvijek polagao u mene. Nisam zaboravio da sam počeo s prijetećom kaznom od 8 utakmica igranja bez izbornika. 

Želim zahvaliti cijeloj upravi i svima koji su živjeli sa mnom ovih mjeseci. Igračima, kojima želim još jednom reći koliko sam iznimno ponosan što sam mogao biti njihov trener. Onima koji nisu mogli biti prisutni – ovo je i njihova pobjeda.

Moja osobna želja je da otiđem kući. Da mogu izljubiti svoju majku, svoju ženu, svoje sinove, svog unuka, svog svekra i svekrvu i svoga oca, koji sada sigurno slavi u zajedništvu s Bogom. Da mogu čvrsto zagrliti sve prijatelje, od kojih mnoge zovem braćom, za njihovu podršku, ali prvenstveno za njihovo prijateljstvo.

Tekst nastavlja ispod oglasa

I na kraju, ali na prvom mjestu, da mogu otići razgovarati s mojim najboljim prijateljem i njegovom majkom. Posvetiti mu ovu pobjedu i zahvaliti mu što me pozvao i što mi je darovao znanje, ustrajnost i poniznost da vodim ovu ekipu i što je On vodio i osvjetljavao taj put.

Nadam se i želim da ovo bude na slavu Njegova imena.”

Izvor: www.observador.pt

Prevela: Lucija Ćorić

Bitno.net


Podrži naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Saznaj više na ovom linku!

Objavljeno: 11. srpnja 2016.

Možda vam se svidi