roditelji odustali od borbe za charlieja

Iako je prije samo nekoliko dana američki Kongres malom Charlieju Gardu odobrio stalni boravak u SAD-u radi liječenja, njegovi roditelji Chris Gard i Connie Yates odustali su od daljnje borbe za njegov život.

Odluka je pala nakon što je američki liječnik Michio Hirano s medicinskog centra Sveučilišta Columbia, koji je isprva pristao eksperimentalno liječiti Charlieja, rekao kako posljednji nalazi magnetske rezonancije pokazuju da su mišići odumrli do granice kada terapija više ne može dati rezultate.

Odluku obitelji priopćio je njihov odvjetnik Grant Armstrong, poručivši kako “šansa više ne postoji”.

“Za Charlieja je prekasno… Tretman ne nudi mogućnost uspjeha.”

Djetetova majka, Connie, objavila je na svom Facebook profilu priopćenje u kojem tvrdi kako su rezultati magnetske rezonancije mozga od prošlog tjedna još davali nadu te da su i doktor Hirano, kao i liječnici iz papinske bolnice Bambino Gesù, smatrali da postoje šanse za uspjeh. Ipak, rezultati magnetske rezonancije mišića bili su izrazito negativni.

U priopćenju roditelji također tvrde kako je za odumiranje Charliejevih mišića krivo “bačeno vrijeme” koje je dijete provelo u bolnici bez medicinskog tretmana. “Njegovi mišići su bili u prilično dobrom stanju u siječnju, iako očito slabiji nego kod djece slične dobi”, pišu roditelji koji tvrde kako je glavni uzrok prekida liječenja malog Charlieja bilo “nepopravljivo oštećenje mozga” koje su britanski liječnici dijagnosticirali u travnju. Međutim, kako tvrde roditelji, doktori Hirano i Bertini pregledom nalaza iz travnja ove godine utvrdili su da nisu postojali pravi dokazi za tu dijagnozu.

Unatoč višemjesečnoj pravnoj borbi s bolnicom, roditelji su se zahvalili osoblju ustanove Great Ormond Street na svoj njezi koju su pružili Charlieju.

Argumente bolnice Great Ormond Street čiji su liječnici, u kontaktu s drugim neovisnim stručnjacima, utvrdili kako se Charlieju ne može pomoći, možete pročitati OVDJE.

Sve o slučaju Charlie Gard možete pročitati OVDJE.

Molimo za Charlieja i njegove roditelje.

Tino Krvavica | Bitno.net