Četiri mjeseca nakon što je preminuo Alfie Evans, dječačić čija je borba ujedinila ljude diljem svijeta, njegovi roditelji pojavili su se u medijima sa svojim drugim djetetom, jednomjesečnim Thomasom.

Mali Thomas rodio se 6. kolovoza, a unatoč strahu da bi mogao patiti od iste bolesti koja je uzela život Alfieju, dosadašnji rezultati pretraga pokazuju da se radi o zdravom djetetu.

Kate James, majka dječaka, izjavila je kako su njoj i suprugu Tomu Evansu liječnici pronašli “dva neispravna gena”, po jedan kod svakoga.

“Šansa da se ista bolest dogodi našoj budućoj djeci je jedan prema četiri.”

U razgovoru za medije Kate je istaknula kako se bojala hoće li podnijeti ako Tom bude sličio Alfieju.

“Razmišljala sam, što ako bude sličio Alfieju, kako ću se nositi s tim. Ali kad se probudim ujutro da ga nahranim, to je prekrasno. Ponekad se čini kao da je Alfie u njemu. Rasteže se i pravi grimase kao Alfie, isti su.”

No oboje su istaknuli kako Thomas nije “zamjena” za njihovo prvo dijete te kako će Alfie uvijek imati mjesto u njihovim srcima.

“Bez obzira na sve uvijek ćemo imati dvoje djece”, dodao je Tom Evans, otac Alfieja i Thomasa, istaknuvši kako su “sretni zbog onoga što imaju”.

Neimenovani izvor, blizak obitelji, izjavio je za engleski The Sun kako je njihova radost ipak “obojena tugom” jer su svjesni “kako bi Alfie, da je preživio, bio odličan stariji brat”.

Podsjećamo, Alfie Evans preminuo je 28. travnja ove godine nakon duge borbe s neizlječivom bolesti, iste one od koje je patio i Charlie Gard. Istovremeno, njegovi roditelji vodili su pravnu bitku s britanskom bolnicom i liječničkim timom koji je Alfieja htio skinuti s aparata za održavanje na životu, smatrajući da je šteta na djetetovu mozgu nepopravljiva te kako daljnje liječenje nema koristi. Unatoč dobivanju talijanskog državljanstva i spremnosti vatikanske bolnice Bambino Gesù da preuzme njegovo liječenje, Prizivni sud u Londonu odbio je zahtjev roditelja da se dječak transportira u Rim. Srce malog Alfieja nastavilo je kucati još nekoliko dana nakon što su ga liječnici skinuli s aparata. Podršku hrabrom dječaku pružili su, između ostalog, papa Franjo i poljski predsjednik Andrzej Duda.

Sve detalje o slučaju Alfieja Evansa možete pročitati OVDJE.

Tino Krvavica | Bitno.net