Nova informacija: Odluka o zatvaranju crkvi u Rimskoj biskupiji promijenjena je nakon intervencije pape Franje. Više o tome možete pročitati OVDJE.

Foto: Shutterstock

Generalni vikar Rima, kardinal Angelo De Donatis, jučer je objavio da se sve crkve u biskupiji zatvaraju do 3. travnja.

Podsjetimo, od 9. ožujka u cijeloj su Italiji otkazana misna slavlja, ali dopušteno je da crkve ostanu otvorene za osobnu molitvu ili ispovijed.

Kardinal De Donatis u svojoj je objavio napisao kako su ove odredbe za opće dobro te podsjetio na Isusove riječi: “Gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima.”

“U ovo vrijeme, još i više, naši domovi su kućne crkve”, rekao je generalni vikar Rima.

Odluka o zatvaranju rimskih crkava došla je jedan dan nakon što je talijanski premijer Giuseppe Conte pooštrio restrikcije na razini čitave zemlje koje uključuju zatvaranje restorana, barova i dućana, osim supermarketa i trgovina s hranom.

De Donatis je naglasio kako je zatvaranje crkava utemeljeno na vladinim propisima, kao i odluci Talijanske biskupske konferencije.

Za pridržavanje novih pooštrenih mjera odgovorni su župnici pojedinih crkava, stoji u dekretu.

Generalni vikar Rima započeo je i sa snimanjem dnevnih večernjih misa iz svetišta Majke Božje od Božanske ljubavi koje se prenose u televizijskom programu.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije Italija trenutno ima 12 462 potvrđena slučaja zaraze koronavirusom, a 827 osoba je preminulo

Bitno.net