Na nedavno održanom festivalu talijanske zabavne glazbe, San Remu, pored svih glazbenih i voditeljskih zvijezda jedna malena gospođa u ranim 90-ima pobudila je posebno zanimanje.

Riječ je o Mariji Pollacci, 92-godišnjoj primalji koja je na popularnom festivalu primila priznanje za svoje dugogodišnje pomaganje pri porodu djece.

Maria je prvo dijete pomogla poroditi 17. rujna 1945., a u svojoj 72-godišnjoj karijeri porodila je ukupno 7642 djece. Ipak, unatoč poznoj dobi još uvijek ne misli stati.

Kako piše Catholic News Agency, posljednji porod u kojem je asistirala dogodio se prije manje od mjesec dana, krajem siječnja i to u gradiću Pedavena gdje danas živi.

“To je posao koji moraš raditi s ljubavlju, nježnošću i vještinom. Kad sam ispred malog djeteta ne radim već volim”, poručila je Maria. “Da bi osoba bila primalja potrebni su joj ljubav, strast i profesionalnost.”

Primalja koja je preko noći postala poznata, još uvijek se sjeća imena prvog djeteta koje je porodila. Zove se Francesco i danas ima 72 godine. Kako Maria svjedoči, redovito se vide svake godine.

“Upoznala sam ga kad je imao 25 godina. Bila sam u gradu Lama Mocogno, u regiji Modena, gdje sam rođena. Bila je zabava i ljudi su plesali. U jednom trenutku prišao mi je zgodan mladi momak i rekao: ‘Mogu li imati tu čast i zaplesati s osobom koja me porodila? Od tada se nalazimo svake godine.”

“Također, svako malo u mojoj me kući posjete dječaci i djevojke koje sam držala u rukama tijekom poroda. Ponosna sam kada mi kažu da sam njihova druga majka”, zaključila je ova nevjerojatna primalja koja još uvijek ne razmišlja o mirovini.

Tino Krvavica, CNA | Bitno.net