Vjenčanje mladog brazilskog para, Ane Paule Meriguete i Victora Ribeiroa je doista bilo posebno. Prizor dvoje mladih i zaljubljenih ljudi, koji su u crkvi jedno drugome podijelili sakrament vjenčanja, nikoga nije ostavio ravnodušnim. Nakon obreda u katoličkoj crkvi, par je neko vrijeme primao čestitke uzvanika, a nakon toga su se svatovi razišli kućama, donosi Aleteia.

Naime, mladenci su još prije vjenčanja odlučili kako njihovo svadbeno slavlje neće biti uobičajeno, nego su oko svadbenog stola odlučili okupiti siromašnu djecu i članove njihovih obitelji iz obalnog grada Guaraparija u Brazilu. Na svadbenoj večeri je sudjelovalo oko 160 siromaha.

„Odlučili smo nahraniti one kojima je to bilo potrebno, a naše obitelji ionako imaju sve što žele. Naravno da nemam ništa protiv uobičajenih svadbi, ali mi smo se odlučili na drukčiju proslavu“, izjavio je mladoženja za brazilske novine Estadão.

Mladi par, koji inače pjeva u župnom zboru, na ovu ideju je bio potaknut riječima poznate brazilske pjesme „Moje kraljevstvo ima mnogo za reći“, koja se pjeva tijekom mise za vrijeme pričesti. Pjesma je nadahnuta stihovima iz Lukina evanđelja koje glasi: „Kad priređuješ objed ili večeru, ne pozivaj svojih prijatelja, ni braće, ni rodbine, ni bogatih susjeda, da ne bi možda i oni tebe pozvali i tako ti uzvratili. Nego kada priređuješ gozbu, pozovi siromahe, sakate, hrome i slijepe. Blago tebi jer oni ti nemaju čime uzvratiti. Uzvratit će ti se doista o uskrsnuću pravednih.“

Mladenci su u početku planirali sami financirati večeru za siromahe, ali uskoro su im se pridružili članovi obitelji i prijatelji, koji su njihovu ideju podržali financijski ali i volontirajući. Naposljetku je jedna profesionalna catering kompanija darovala cjelokupan obrok.

Mladoženja je uz fotografiju s vjenčanja, koja je objavljena na Instagramu, napisao: „Ova fotografija sažima esenciju našeg odnosa, naše ljubavi i onoga što mi doista jesmo! Mi smo slabi, grešnici, ovisni smo o Gospodinu, ali i svjesni Božjeg milosrđa. Uvijek smo bili dobri prijatelji i brinuli smo se jedno o drugome, posebice o našem duhovnom životu. Od danas smo više nego ikada pozvani biti partneri, vjerni prijatelji koji zajedno hodaju putem svetosti, koračaju prema nebu! Jedno je jasno: nemojte nikada odustajati od svojih snova, ali ih nikada ne zaboravite povjeriti Bogu kroz ruke Djevice Marije, majke koja svoju djecu nikada ne ostavlja nezaštićenom.“

Rašeljka Zemunović | Bitno. net