“Nemojte dopustiti da ono što svijet kaže oduzme ili ukrade vašu svrhu. Držite se, vjerujte, imajte povjerenja u ono što jest. Ne odustajte. Imate svrhu. Vrijedni ste ljubavi”, poruka je koju svijetu želi poslati Carrie Fisher, žena čiji je život još od majčine utrobe bio ugrožen pokušajem pobačaja koji je Carrie preživjela.

Iako joj je, osim teške traume, kao posljedica toga događaja ostala paraliza jednog dijela lica, problemi s vidom, nesimetrična dužina nogu te drugi zdravstveni problemi, smogla je snage da oprosti svojoj majci te su njih dvije danas najbolje prijateljice.

“Pokušavala sam razumjeti što je sve prolazila u to vrijeme. Bila je samohrana majka i već imala dvoje djece – dvoje male djece. Nije znala kako se nositi s još jednim”, rekla je Carrie prisjećajući se svog puta do oprosta te dodala: “Ono što mi je uistinu olakšalo da joj oprostim jest to što se jako kajala zbog svog čina – bila je vrlo iskrena u vezi toga.”

Obilježena svojom zdravstvenom situacijom, ispričala je kako je kao dijete mrzila samu sebe jer nije bila kao ostali. “Nije mi se sviđalo tko sam bila ja niti kako sam izgledala. Bila sam ružno stvorenje i samo sam se željela sakriti. Bojala sam se čak i same sebe”, ispričala je.

Njena majka je objasnila kako joj je najdublja želja bila “da voli nekoga i da je netko voli”, ali zbog svog izgleda Carrie se bojala da se to nikada neće ostvariti.

No, to se promijenilo kada je 2011. na Facebooku upoznala Richarda. Govoreći o njihovom upoznavanju prisjetila se kako je bila iznenađena što je iskazivao interes za nju. “Pitala sam ga: Znaš li ti uopće kako ja izgledam? Ha? Što radiš?”

Richard joj je, kako kaže, ubrzo dokazao da je zainteresiran za nju te da ga na odnos nije motiviralo sažaljenje nego iskrena ljubav prema Carrie s kojom je danas u sretnom braku.

“Svi smo vrijedni ljubavi. Svi želimo biti voljeni. I svi želimo znati da smo voljeni”, zaključuje ova hrabra žena svoju životnu priču.

Ivo Džeba | Bitno.net