pretučeni jer su pjevali božićne pjesme

Grupa katolika čiji se članovi već nekoliko godina privatno okupljaju u božićno vrijeme kako bi pjevali božićne pjesme, ovih je dana napadnuta i nasilno pretučena.

Kako javlja portal AsiaNews, u napadu, koji se dogodio u selu Tikarya, u blizini indijskog grada Bansware, ozlijeđeno je osam osoba među kojima i lokalni župnik, vlč. Stephen Rawat. Vlč. Rawat je nakon napada izjavio: “Ja nemam neprijatelja. Napadnut sam zbog svoje kršćanske vjere.”

Dvadesetak članova grupe, među kojima i tri časne sestre te žene i djeca, okupilo se kao posljednjih nekoliko godina, posjećujući kršćanske domove te pjevajući božićne pjesme. Prilikom jednog takvog posjeta napala ih je skupina od tridesetak osoba, naoružanih palicama i pendrecima, vičući pritom: “Bharat Mata ki Jai” (Pobjeda Majci Indiji).

Prema izvještajima napadači su ih dočekali na parkiralištu ispred kuće u kojoj su pjevali. I dok je jedan dio izbjegao ozljede bježanjem ili ostankom u kući, nekolicina njih, među kojima župnik i tri žene su završili u bolnici s ozbiljnim ozljedama.

Župnik Rawat izjavio je za AsiaNews kako se inače u blizini mjesta napada znaju okupljati pripadnici hinduske nacionalističke organizacije Rashtriya Swayamsevak Sangh, gdje se “nacionalistička ideologija usađuje mladim ljudima”.

“Nije nevjerojatno da se oni kriju iza napada na kršćane”, poručio je župnik.

Tino Krvavica | Bitno.net