preminuo alfie evans

Alfie Evans, mali britanski dječak koji je uskoro trebao napuniti dvije godine, preminuo je sinoć u 3 sata i 30 minuta po našem vremenu, javlja BBC.

Dječak zbog kojeg je pola Europe molilo, prosvjedovalo i potpisivalo peticije tražeći nastavak njegova liječenja, što je podržao papa Franjo, ali i talijanski i poljski političari, došao je tako do kraja svog puta, i to gotovo tjedan dana nakon što su ga liječnici skinuli s aparata za održavanje na životu.

Informaciju je potvrdio Alfiejev otac, Tom Evans, koji je na Facebooku napisao: “Moj gladijator je spustio svoj štit i dobio krila… srce mi je potpuno slomljeno.”

Dječak je imao rijetku genetsku bolest zbog koje su mu slabili mišići, a tijekom ljeta je pretrpio teško oštećenje mozga. Nakon toga su liječnici zaključili kako vjerojatno neće biti izliječen, a naposljetku i da ga se treba isključiti s aparata za održavanje na životu. Njegovi su roditelji pokrenuli sudski postupak.

Nažalost, pravna bitka za dječakov život završila je tako da je Vrhovni sud odbio žalbu roditelja, a Alfie je ostao u bolnici.

Premda su talijanske vlasti ponudile nastavak liječenja za hrabrog dječaka, britanski doktori odbili su taj prijedlog izjavivši kako daljnji tretman nije u Alfijevu najboljem interesu.

Samostalno je disao punih pet dana, a onda je tijekom ove noći dječak, praćen molitvama iz cijeloga svijeta, preselio u Vječnost, na mjesto gdje nema boli. Živio je samo 23 mjeseca, ali je postao simbol onih koji vjeruju kako samo Gospodin ima pravo odlučivati o trenutku kada ćemo doći i otići s ovoga svijeta.

*Više o cijelom slučaju Alfieja Evansa možete pročitati OVDJE.

Bitno.net