Pedro Pablo Kuczynski Godard, predsjednik južnoameričke države Peru, prošlog je petka tijekom održavanja Nacionalnog molitvenog doručka u glavnom gradu Limi, cijelu zemlju posvetio Presvetom Srcu Isusovu i Bezgrešnom Srcu Marijinu, javlja Catholic News Agency.

Kuczynski, koji je za predsjednika Perua izabran 28. srpnja ove godine, prvi je poglavar te zemlje koji je sudjelovao na Nacionalnom molitvenom doručku koji inače okuplja katolike iz svijeta politike i biznisa.

“Autoritetom koji mi je dan, ovim činom posvećujem sebe, svoju obitelj i Republiku Peru, ljubavi i zaštiti Svemogućeg Boga po zagovoru Presvetog Srca Isusova i Bezgrešnog Srca Marijina”, rekao je predsjednik, izmolivši pritom molitvu posvete.

Kuczynski je također Srcu Isusovu i Srcu Marijinu posvetio “cijelu vladu i građane koji su pod njegovom odgovornošću.”

“Svemogućem Bogu predajem svoje misli i odluke kao predsjednik kako bi ih On mogao iskoristiti za dobro ove zemlje te kako bih tijekom mandata uvijek u svom umu nosio Deset Božjih zapovjedi.”

Također je zatražio oprost od Boga “za sve prijestupe” koje je počinio u prošlosti, koje je počinila Republika i “sve one odluke koje su možda bile suprotne Njegovim zapovijedima”.

“Molim za njegovu pomoć kako bismo promijenili sve ono što nas odvaja od Njega”, zaključio je peruanski predsjednik.

I dok su neki pozdravili ovaj čin, drugi optužuju Kuczynskog za licemjerstvo, podsjećajući kako su neki članovi njegove stranke podržali inicijative koje pozivaju na dekriminalizaciju pobačaja, istospolnih zajednica te potiču rodnu ideologiju u školama.

Posvetite i vi sebe i sve svoje Isusovu i Marijinu Srcu

Izmolite ovu molitvu i neka se vaše srce sjedini s Presvetim Srcem Isusovim i Bezgrešnim Srcem Marijinim:

Vječni Oče, želim se u Duhu Svetom posvetiti i predati Isusovu i Marijinu Srcu, da bih tako mogao/mogla postati tvoje sve odanije i vjernije dijete.

Majko Marijo, ja (ime i prezime) se danas predajem tvome Bezgrešnom Srcu. Primi me pod svoju majčinsku zaštitu i vodi me k svome Sinu Isusu.

Gospodine Isuse, po Marijinu Bezgrešnom Srcu se posvećujem i izručujem Tvome Presvetom Srcu. Učini srce moje po Srcu svome, da bi Ti sve više živio u meni.

Presveto Srce Isusovo, Bezgrešno Srce Marijino, s ovom posvetom i izručenjem želim vam uzvratiti ljubav koju ste mi iskazivali čitavim svojim zemaljskim životom, posebno na Kalvariji, i koju mi još i danas iskazujete. Ujedno obnavljam svoju krsnu posvetu Trojedinom Bogu: odričem se grijeha, zavodljivosti zla i Sotone; vjerujem sve što nam je Bog objavio i kako nas uči Katolička Crkva.

Obećavam da ću vršiti Isusovu zapovijed ljubavi prema Bogu i prema bližnjemu i izvršavati Božje i crkvene zapovijedi te da ću se ravnati prema nauku crkvenog učiteljstva pod vodstvom Petrova nasljednika. Time želim doprinijeti jedinstvu i rastu Crkve. Rado ću moliti svetu krunicu, osobno, u obitelji i u drugim zajednicama te pobožnošću Prvih petaka i Prvih subota dati zadovoljštinu za svoje grijehe i grijehe čitavog svijeta.

Presveto Srce Isusovo, Bezgrešno Srce Marijino, pomozite mi da prihvaćam Evanđelje u svoje srce te ga živim u vjeri, ufanju i ljubavi. Tako će Isus Krist, po svome križu i uskrsnuću, za mene biti put, istina i život. Neka se hranim nebeskim Kruhom i živim od euharistijske žrtve, da bih tako mogao/mogla svladati svako zlo i uvijek izabrati život.

Pun/a povjerenja utječem se pod zaštitu vaših dragih Srdaca. Čuvajte me u svim opasnostima i na kraju ovog zemaljskog hodočašća sretno me dovedite u vječnu domovinu.
Amen.

Tino Krvavica | Bitno.net