Nedavno smo objavili priču o Dobrom Samarijancu koji je platio hotel za 70 beskućnika u Chicagu i tako ih spasio od noćenja na -25 stupnjeva. Na kraju se ispostavilo da je riječ o ženi koja se zove Candice Payne koja je izjavila kako je to učinila zbog zabrinutosti za sigurnost ljudi kojima je prijetilo noćenje u polarnim uvjetima, donosi Today.

Podsjetimo, beskućnicima je doslovno prijetilo smrzavanje jer su im gradske vlasti morale oduzeti donirane plinske boce, uz pomoć kojih su se pokušali ugrijati, jer je jedna od njih eksplodirala. Eksplozija se dogodila tijekom noći sa srijede na četvrtak kada je temperatura pala na -25.

„Vremenski uvjeti su bili strašni. Dan prije sam nazvala svoje zaposlenike i rekla im da zbog niskih temperatura ne moraju doći na posao“, objašnjava ova agentica za prodaju nekretnina. U razgovoru sa suprugom je također shvatila kako bi trebalo pomoći onima kojima će niske temperature predstavljati najveću prijetnju.

Candice je odlučila iznajmiti 20 soba za beskućnike, što nije bilo nimalo jednostavno, jer su hoteli redom odbili primiti ove marginalizirane ljude. „Srećom, iz hotela koji se zove Amber Inn su naposljetku bili toliko ljubazni da su mi dozvolili platiti sobe“, kaže.

Nakon što je rezervirala sobe, Candice je na jednoj društvenoj mreži objavila oglas u kojem je pozvala sve ljude dobre volje da joj pomognu u transportu beskućnika do hotela. Srećom, mnogo dobrih duša je tih dana podržalo njezinu ideju. Jedan dio građana je pomogao u transportu, a drugi su donirali još novca kojim je Candice platila dodatnih 40 soba. Prikupljenim sredstvima je bilo moguće beskućnicima financirati pet noćenja i jedan topli obrok tijekom boravka u hotelu. Cijena jednog noćenja s ručkom iznosila je oko 70 dolara.

Sljedeća prepreka, koju je Candice trebala savladati, bilo je nagovoriti beskućnike da napuste svoja mjesta na otvorenom, jer su oni strahovali da će ostati bez svoje imovine. Međutim, Candice ih je uspjela uvjeriti kako će im ona nadoknaditi za sve stvari koje im netko eventualno ukrade iz njihovih plastičnih vrećica i kartonskih kutija.

Među sedamdesetak beskućnika, koji su zahvaljujući 34-godišnjoj Candice spašeni od smrzavanja, nalazilo se nekoliko osoba s invaliditetom te jedna trudnica.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net