Razoran potres magnitude 6,1 (neke informacije kažu 5,7) prema Richteru s epicentrom kod Ljubinja pogodio je u 23:07 sati Bosnu i Hercegovinu, izvijestila je Seizmološka služba Republike Hrvatske. Potres se osjetio u Hrvatskoj, posebno snažno diljem Dalmacije, te u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji i Sloveniji, javlja IKA.

“Večeras, 22. travnja 2022. godine u 23 sata i 7 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su razoran potres kod Ljubinja u BiH, 45 km sjeverno od Dubrovnika. Magnituda potresa iznosila je 6,1 prema Richteru a intenzitet u epicentru VIII stupnjeva EMS. Potres se osjetio diljem RH, posebice u Dalmaciji. Dojava o štetama još nemamo,” izvijestila je Seizmološka služba Republike Hrvatske putem društvene mreže Twitter.

Od posljedica razornog potresa koji je pogodio Ljubinje i područje Stoca u BIH preminula je jedna djevojka dok je više osoba ozlijeđeno.

Radi se o Elmiri Sefo, 27-godišnjoj stanovnici Stoca, na čiju se kuću obrušila stijena. Hitna pomoć prevezla je Elmiru u mostarsku bolnicu, ali ju liječnici nisu uspjeli spasiti.

Potres se osjetio diljem Hrvatske, u gradovima i mjestima Dalmacije, na otocima, u Lici te u nekim dijelovima unutrašnjosti zemlje. Trajao je 15-ak sekundi.

Tijekom noći osjetilo se više od 30 potresa u Hercegovini, javlja Klix.ba.

Nadzorne kamere u crkvi sv. Mihajla u Dubrovniku snimile su trenutak potresa, objavio je Dubrovački dnevnik.