Agencija AsiaNews prije šest mjeseci pokrenula je kampanju za potporu iračkim kršćanima koji su iz Mosula pobjegli pred nasiljem samozvane Islamske države i u iračkom Kurdistanu našli utočište. Kampanja se odvija pod geslom „Posvoji jednog kršćanina u Iraku“, a dosad je prikupljeno oko milijun i 200 tisuća eura.

Osvrnuvši se na projekt u tijeku u razgovoru za našu radio postaju otac Bernardo Cervellera, glavni urednik agencije AsiaNews, istaknuo je kako je cilj kampanje prikupiti tri milijuna eura. Milodarima očitujemo svoju kršćansku solidarnost s izbjeglicama iz Mosula. Duga procesija izmorenih i iznemoglih osoba koje su bježale iz Mosula, više od 100 tisuća, snažno je utjecala na sve nas – kazao je otac Cervellera dodajući:

Pitali smo iračke biskupe što možemo učiniti, a oni su nas molili da im pomognemo hraniti bijedni narod. Kao odgovor pokrenuli smo kampanju ‘Posvoji jednoga mosulskog kršćanina’, odnosno daj bar pet eura, a toliko je potrebno za dnevnu prehranu jedne osobe. Odaziv ljudi je nadmašio očekivanja – zaključio je otac Cervellera.

Radio Vatikan | Bitno.net