Imala je sve. Izvrsne ocjene na fakultetu, diplomu iz menadžmenta i odlično plaćene poslove u dvije multinacionalne kompanije. I dok bi mnogi koji bi sa strane promatrali njezin život kazali kako je sretna i zadovoljna, Elisabetta Lanfranconi u svome je srcu osjećala prazninu.

Poslovni svijet o kojemu je godinama sanjala nije joj pružao sreću i zadovoljstvo, a krizu u koju je upala, Elisabetta je pokušala riješiti promjenom radnog okruženja, te se posvetila radu u školi. No njezino srce i dalje je bilo nemirno.

„Tijekom lutanja u potrazi za srećom, radila sam u dvije kompanije i dotakla vrhunce moći. Prvih par mjeseci bila sam nekako opijena svime, no u jednom trenutku shvatila sam kako ulazim u nekakvo sivilo, a svijet u kojemu sa bila više mi nije odgovarao. Moje kule od pijeska su se raspale i pritisnuta očajem počela sam iskreno moliti“, posvjedočila je ova 27-godišnja djevojka iz Mandella tijekom klanjanja u crkvi Corpus Domini u Seregnu, a uoči svojeg odlaska u samostan.

Bio je to trenutak u kojemu je Gospodin pokucao na vrata njezina srca, a ona mu ih je širom otvorila. Vrlo brzo shvatila je kako je Gospodin zove na redovnički život, te odlučila pristupiti augustinkama.

„Ladica zvana ‘Bog’ koju sam prije otvarala i zatvarala kako sam htjela, u jednom se trenutku otvorila i više se nije mogla zatvoriti“, kazala je Elisabetta, presretna što je konačno otkrila svoj životni poziv i istinsko zadovoljstvo.

Miodrag Vovjodić | Bitno.net