U nedjelju, 14. lipnja, poljski biskupi slavili su svečanu euharistiju u svetištu sv. Ivana Pavla II. u Krakowu, sagrađenom na mjestu kamenoloma u kojemu je sveti papa u vrijeme rata bio zaposlen kao fizički radnik.

Nadbiskup Krakowa kardinal Stanislaw Dziwisz, dugogodišnji tajnik poljskoga pape rekao je kako je „Ivan Pavao II., rimski biskup, za nas krasan i snažan znak pastoralnog služenja biskupa u Crkvi.“ Nakon euharistije poljski biskupi zajedno s apostolskim nuncijem u Poljskoj nadbiskupom Salvatoreom Pennacchijom poslušali su koncert klasične glazbe.

U ponedjeljak, 15. lipnja, poljski biskupi povjerili su svoju zemlju Blaženoj Djevici Mariji u bernardinskom svetištu Kalwaria Zebrzydowska u koje je Karol Wojtyła često hodočastio. U njega ga je otac odveo nakon majčine smrti te je zbog toga taj „Poljski Jeruzalem“ postao mjesto trajnog hodočašća budućeg biskupa, kardinala i pape.

Biskupi su, zatim, slavili svetu misu u bazilici Prikazanja Blažene Djevice Marije u Wadowicama u kojoj je Karol Wojtyła kršten 20. lipnja 1920. Euharistiju je predslavio predsjednik biskupske konferencije i metropolit poznański Stanisław Gądecki. On je u homiliji rekao kako je „sv. Ivan Pavao II. veliki Božji dar za Poljsku, Europu, svijet i Crkvu“ te kako je bio „savjest svijetu“. Naglasio je kako je sveti papa cijeli svoj život posvetio služenju Bogu i čovjeku „jer je iza svih Papinih riječi i djela stajala njegova osobna svetost. Sveti Otac učio je kako živjeti – i živio je kako je učio. Nije samo govorio o molitvi, nego je zaista molio. Nije samo pozivao na ljubav prema svakomu, nego je ljubio svakoga – i to se moglo vidjeti u svakoj njegovoj gesti. Nije mehanički ponavljao Kristove riječi o opraštanju, nego je oprostio onomu koji mu je pokušao oduzeti život“, rekao je nadbiskup, a izvijestio Tiskovni ured Poljske biskupske konferencije.