Argentinski senatori glasali su s 38 glasova protiv i 31 glasom za i tako odbacili zakon koji je trebao legalizirati abortus na zahtjev do 14. tjedna trudnoće i sve do rođenja u slučaju silovanja, malformacija ploda ili ugroženosti zdravlja majke

Foto: Pixsell/REUTERS/Agustin Marcarian

Senat argentinskog parlamenta odbio je zakonski prijedlog kojim je u toj zemlji trebao biti legaliziran abortus, s čime je za neko vrijeme eliminirana opasnost od takva zakona.

Argentinski senatori glasali su s 38 glasova protiv i 31 glasom za i tako odbacili zakon koji je trebao legalizirati abortus na zahtjev do 14. tjedna trudnoće i sve do rođenja u slučaju silovanja, malformacija ploda ili ugroženosti zdravlja majke. Isti taj zakon izglasan je u Donjem domu u lipnju.

Sada je, Bogu hvala, odbačen, što znači da ga Donji dom više neće moći gurati u ovoj zakonskoj godini, ali mogli bi pokušati već iduće.

Dok je u parlamentu trajalo glasovanje, ispred zgrade okupili su se pro-life i pro-choice aktivisti. Nakon što su oglašeni rezultati glasovanja, pro-choice aktivisti zapalili su nekoliko požara i izbili su neredi pa je policija morala intervenirati.

Bitno.net