“Hvala ti papa Franjo na tvojoj istinskoj kršćanskoj zauzetosti oko ljubavi i milosrđa, koje je Isus tako često nalagao u Svetom pismu”, riječi su koje su uoči Uskrsa osvanule na tristotinjak plakata polijepljenih u središta Rima i okolici Vatikana.

Kampanju je pokrenula organizacija pod nazivom Svjetska inicijativa za toleranciju koja je papu Franju proglasila “Prvakom tolerancije uz Uskrs 2017. godine” i to kako bi pozvala kardinale, biskupe i svećenike da s ljubavlju nasljeduju Papine “mudre savjete”, te “čitaju Sveto pismo otvorenih očiju, srca i uma”.

Plakati su napisani na talijanskom i engleskom jeziku i za razliku od onih anonimnih koji su se u veljači neovlašteno pojavili na ulicama Rima, a koji su papu Franju prozivali zbog “preuzimanja kongregacija, premještanje svećenika, obezglavljivanja Malteškog reda i Franjevaca od Bezgrešne, te ignoriranja kardinala”, dobili su potvrdu gradskih vlasti te će se na predviđenim pozicijama nalaziti do 22. travnja.

Spomenuta organizacija objavila je kako će na različite rimske adrese biti poslano još 700 plakata i to kako bi se skrenula pozornost na pojedince čije zalaganje na području tolerancije ostaje nepoznato većini građana.

Dr. Hubertus Hoffman, osnivač Svjetske inicijative za toleranciju, izjavio je kako je glavna nakana kampanje bila proslaviti “Papu ljubavi, tolerancije i milosrđa”.

– Mi predstavljamo većinu ljudi, ne samo katolika, koji se dive papi Franji zbog njegove kristalno jasne vizije kršćanstva s ljupkim nasmijanim licem duboke ljudskosti – kazao je Hoffman za portal Globalo, nazvavši Papu “svjetionikom nade u vremenima kriza, ratova, izbjeglica i mržnje”.

Poruka s plakata završava pozivom na molitvu za Papu i Crkvu, stoga neka njome završi i pisanje odnosno čitanje ove vijesti:

“Molimo za Njega i Crkvu srcem koje misli i umom koji ljubi.”

Miodrag Vojvodić | Bitno.net