Velike poplave pogodile su zadnjih tjedana provinciju Piuru na sjeveru Perua. Posebno je stradalo 300-tinjak obitelji naselja Pedregal Chico gdje je više od 80% kuća uništeno zajedno s lokalnim poljima riže i pamuka.

Premda mještani, njih oko 1800, trenutačno žive u šatorima, bez osnovnih potrepština, u bolesti i velikom siromaštvu, prilikom nedavnog susreta s nadbiskupom Piure, Joséom Antoniom Egurenom, zatražili su da im se pošalju Biblije jer su svoje izgubili u poplavi.

“Rekli su kako je Riječ Božja od velike važnosti za njih i za kontinuitet obiteljskih katehetskih programa i kateheza koje su pokrenuli u selu”, objavila je u priopćenju nadbiskupija Piura, a prenosi Catholic News Agency.

Nadbiskup Eguren prilikom susreta obećao im je donijeti Biblije, poručivši im pritom kako ih “ljubav Božja nije napustila niti ih je On zaboravio”. Nadbiskup je mještanima također donio tri tone namirnica koje bi im trebale pomoći dok se njihova situacija ne razriješi.

Kako piše u priopćenju: “(Mještani) su ljudi duboke vjere i unatoč svim patnjama nisu izgubili nadu ili želju da nastave dalje, s obzirom na to da su sigurni kako će uz pomoć ljubavi Božje, svoje želje za radom i naše pomoći opet moći vidjeti svoj narod u boljoj situaciji.”

“Jedino nas mole da ne zaboravimo na njihovu situaciju te da im pomognemo kako bi se mogli oporaviti”, zaključuje se u priopćenju.

Tino Krvavica | Bitno.net