POGLAVAR RUSKE PRAVOSLAVNE CRKVE

Patrijarh Kiril: Čovjekova ovisnost o pametnim telefonima može pomoći Antikristu zavladati svijetom

Sotona, nastavio je Kiril, vidi modernu komunikacijsku tehnologiju kao “prigodu da ima globalni nadzor nad čovječanstvom”

patrijarh kiril

Foto: Shutterstock

Poglavar Ruske pravoslavne Crkve patrijarh Kiril izjavio je kako čovjekova ovisnost o modernoj tehnologiji, pametnim telefonima i internetu može pomoći Antikristu zavladati ljudima, koristeći umreženost koju oni donose.

Kako su izvijestili zapadni i ruski mediji, patrijarh je u razgovoru za rusku državnu televiziju rekao kako Sotona koristi modernu komunikacijsku tehnologiju kao “prigodu zavladati cijelim svijetom”.

“Svaki put kada koristite svoj smartphone ili gadget, sviđalo vam se to ili ne, netko može saznati gdje ste točno, koji su vaši interesi i koji su vaši strahovi. Uskoro će nastati tehnologija koja neće samo osigurati pristup takvim informacijama nego ih i koristiti”, rekao je patrijarh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sotona, nastavio je Kiril, vidi modernu komunikacijsku tehnologiju kao “prigodu da ima globalni nadzor nad čovječanstvom”.

“Antikrist je osoba koja će biti na čelu globalne mreže… Možete li zamisliti koliku će moć u rukama imati osoba koja ima takav nadzor”, rekao je patrijarh dodajući da nema ništa protiv moderne tehnologije, ali ima protiv ovisnosti o njoj.

Koncentracija nadzora nad čovječanstvom u jednoj točki može, rekao je, biti najava dolaska Antikrista, zato je bolje izbjegavati stvaranje takve strukture koja cijeli nadzor stavlja u jednu točku.

Goran Andrijanić | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 9. siječnja 2019.

Možda vam se svidi