Papa Franjo uputio je videoporuku irskom narodu uoči početka IX. Svjetskog susreta obitelji. U poruci je uputio tople riječi pozdrava irskom narodu i izrazio nadu da će susret, koji se održava od 21. do 26. kolovoza, biti izvor ohrabrenja obiteljima. Tekst poruke, ususret njegovom apostolskom putovanju u Irsku, donosimo u cijelosti:

„Dragi prijatelji, dok se pripremam za nekoliko dana posjetiti Irsku u povodu Svjetskog susreta obitelji, toplo pozdravljam cijeli irski narod. Radujem se što ću se ponovno vratiti u Irsku! Kao što znate, Svjetski susret obitelji je proslava ljepote Božjega plana za obitelj. To je prigoda za obitelji iz cijeloga svijeta da se susretnu i međusobno podrže u življenju svoga specifičnog poziva. Obitelji se danas susreću s brojnim izazovima u svojim nastojanjima da utjelove vjernu ljubav, podižu djecu prenoseći im temeljne vrijednosti i budu kvasac dobrote, ljubavi i uzajamne brige u većoj zajednici.

Nadam se da će ovo slavlje biti izvor obnovljenog ohrabrenja za sve obitelji, posebno one koje će doći u Dublin. Neka nas sve to podsjeti na ključno mjesto koje obitelj ima u životu društva i izgradnji bolje budućnosti za današnje mlade. Mladi su budućnost! Jako je važno danas ih pripremiti za budućnost, ali ukorijenjene u prošlosti. Jako je važno povezati mlade i njihove bake i djedove.

Iako je Svjetski susret obitelji poseban razlog moga dolaska u Irsku, volio bih uključiti sve članove irskoga društva. Na poseban način, molim da moj pohod produbi rast jedinstva i pomirenja među Kristovim sljedbenicima, kao znak trajnoga mira što je Božji san za cijelu ljudsku obitelj.

Znam da mnogi vrijedno i naporno rade u pripremi moga pohoda i svima srdačno zahvaljujem. Pozivam sve da se molimo kako bi ovaj veliki susret bio trenutak radosti i spokoja, milosti Isusove ljubavi za sve obitelji, i za svu Božju djecu. Obećavam vam svoju molitvenu blizinu, i molim vas da se molite za mene. Šaljem vam, od srca, svoj blagoslov. Neka vas sve blagoslovi Bog Otac i Sin i Duh Sveti!”

IKA | Bitno.net