“Bože, Oče milosrđa i dobrote, hvala ti što si nam dao život i karizmu svete Majke Terezije. U svojoj bezgraničnoj Providnosti pozvao si je biti svjedokom svoje ljubavi među najsiromašnijima od siromašnih u Indiji i širom svijeta. Mogla je činiti toliko dobra jer je u licu svakog muškarca i žene gledala lice Tvoga sina. Poslušna Tvome duhu, bila je krik molitve siromašnih i svih gladnih i žednih pravde. Slušajući riječi koje je Isus izgovorio na križu ‘Žedan sam’, Majka Terezija utažila je žeđ raspetog Gospodina, čineći djela milosrdne ljubavi.

Sveta Majko Terezijo, majko siromašnih, molimo te za tvoj posebni zagovor i pomoć, ovdje u gradu u kojem si rođena i u kojem si imala svoj dom. Ovdje si dobila i dar ponovnog rođenja u sakramentima kršćanske inicijacije. Ovdje si čula prve riječi vjere u vašoj obitelji i zajednici vjernika. Ovdje si od svojih roditelja naučila čuti vapaj siromašnih u najvećoj potrebi. Ovdje, u tišini crkve, čula si Isusov poziv da Ga slijediš kao redovnica u misijama.

Na ovome mjestu molimo te da nas zagovaraš kod Isusa, da bismo zadobili milost biti pozorni i osjetljivi prema siromašnima, obespravljenima, bolesnima, odbačenima i najmanjima među našom braćom i sestrama. Neka nam udijeli milost da Ga vidimo u očima svih koji k nama gledaju u svojoj potrebi. Neka nam podari srce sposobno ljubiti Boga prisutnoga u svakom muškarcu i ženi i srce sposobno prepoznati Ga u onima koji doživljavaju patnju i nepravdu.

Neka nam udijeli milost da postanem znakom ljubavi i nade u našim danima, kada je toliko mnogo siromašnih, napuštenih, marginaliziranih i migranata. Neka dopusti da naša ljubav ne bude samo na ustima, nego djelotvorna i iskrena, da bismo bili vjerodostojni svjedoci Crkve koja je dužna naviještati Radosnu vijest, slobodu zatvorenicima, radost poniženima i milost spasenja svima.

Sveta Majko Terezijo, moli za ovaj grad, ove ljude, za Crkvu i sve koji žele slijediti Krista, Dobrog pastira, kao Njegovi učenici. Učinit ćemo to čineći djela pravde, ljubavi, milosrđa, mira i služenja. Da bismo slijedili Njega koji nije došao biti služen nego služiti – Krista našega Gospodina. Amen.”

Jedna samohrana majka ispričala je tom prigodom Svetom Ocu svoju tužnu priču. Naglasila je da su je u teškoj životnoj situaciji, zajedno s kćeri, prihvatile redovnice Misionarke ljubavi, iako je ona pravoslavne vjeroispovijesti.

IKA | Bitno.net