Lamborghini Huracan kojeg je papa Franjo dobio tijekom audijencije u studenom 2017. godine, poslužio je u jako dobre svrhe.

Naime, nakon što je Papa blagoslovio i potpisao spomenuti luksuzni sportski automobil, Vatikan ga je ponudio na aukciji na kojoj je prodan za 950 000 dolara.

Papinska zaklada Pomoć Crkvi u nevolji izvijestila je da je primila 240 000 dolara od spomenutog iznosa kako bi završila dva građevinska projekta u Iraku koji su dovršeni uoči Papinog dolaska.

Riječ je o sirokatoličkom vrtiću koji prima 70 djece te višenamjenskoj prostoriji za katoličku crkvu posvećenu Djevici Mariji.

„S dva spomenuta projekta, Pomoć Crkvi u nevolji željela je odati počast donaciji Svetog Oca stavljajući se na konkretan način uz kršćane koje je napao ISIS. Sretni smo što su dovršeni prije povijesnog apostolskog putovanja samog Franje u Irak“, izjavio je direktor zaklade Alessandro Monteduro.

Prema podacima koje zaklada Pomoć Crkvi u nevolji ima 45% obitelji koje je ISIS protjerao s područja Ninivske ravnice vratile su se u svoje domove do siječnja 2021.

Ostatak novaca od prodaje Lamborghinija Papa je odlučio uplatiti na računa humanitarnih udruga koje djeluju u Africi i Aziji te zajednici “Papa Ivan XXII.” koja pomaže siromašnima, ovisnicima, obiteljima s poteškoćama i ostalima u potrebi.