„Sretan sam što vas posjećujem i što sam među vama. Jako sam sretan. Hvala što ste me primili“, rekao je Sveti Otac, zahvalivši sestrama Misionarkama ljubavi koje vode Centar „na dobrodošlici, pomoći i pratnji“. Zahvalio je i majkama te očevima, kao i djeci koja su bila u pratnji roditelja.

„Gospodin je također s nama: kada smo zajedno, ovako sretni, Gospodin je s nama. On je s nama čak i u trenucima kušnje: On nas nikada ne napušta, Gospodin nam je uvijek blizu“, poručio je Sveti Otac, ističući da nas Gospodin uvijek prati na životnom putu. „Nemojte to zaboraviti, osobito u teškim trenucima“, rekao je papa Franjo, a objavljeno je na službenoj stranici Svete Stolice.

Nakon što se potpisao u „knjigu dojmova“ Centra, Papa je poslušao svjedočanstva volontera i zahvalio sestrama Misionarkama ljubavi na njihovom svjedočenju. „Molim se za vas. Molim vas, molite za mene. Neka vas Gospodin blagoslovi i Gospa zaštiti“, rekao je Papa.

Ovim Centrom za prihvat beskućnika i siromaha upravljaju sestre Misionarke ljubavi, koje je osnovala sveta Majka Terezija iz Kolkate, a nalazi se u najvećoj četvrti Bratislave na obali rijeke Dunav. Četvrt Petržalka graniči s Austrijom i u njoj živi 110 tisuća ljudi. Poznata je i po brojnim stambenim blokovima koje je 1970-ih i 80-ih godina izgradio komunistički režim. Ova je četvrt 80-ih i 90-ih godina prošloga stoljeća bila poznata kao „Bratislavski Bronx“ zbog visoke stope kriminala na tome području, prenosi Vatican News.