U Madridskoj je katedrali u četvrtak 21. srpnja održan posljednji ispraćaj za Carmen Hernández, nedavno preminulu suosnivačicu Neokatekumenskoga puta. Tijekom obreda pročitana je poruka koju je poslao papa Franjo.

– S tugom sam primio vijest o smrti Carmen Hernández, koja je došla do kraja dugoga života označenog ljubavlju prema Isusu i velikim misijskim zanosom – stoji u Papinoj poruci. U toj bolnoj odsutnosti duhovno sam blizak čitavom Neokatekumenskom putu, kao i onima koji su cijenili njezinu apostolsku gorljivost, koja se iznad svega konkretizirala u ukazivanju puta ponovnog otkrića krštenja i trajnog odgoja u vjeri – ustvrdio je Sveti Otac.

Istaknuo je njezino svjedočanstvo, „animirano iskrenom ljubavlju za Crkvu“ te napomenuo kako je Hernández svoj život istrošila „naviještajući radosnu vijest u svakom okruženju“, čak i u onima koji pružaju najveći otpor, „ne zaboravljajući najmarginaliziranije osobe“.

Sveti je Otac potaknuo članove Neokatekumenskoga puta da „održe živim njezin evangelizacijski nemir“, djelujući u zajedništvu s biskupima i svećenicima, sa strpljenjem i milosrđem prema svima. Na koncu poruke povjerio je dušu Carmen Hernández „božanskoj dobroti, kako bi ju primila u radost vječnoga uskrsnuća“ te svima na pogrebu udijelio svoj apostolski blagoslov.

Radio Vatikan | Bitno.net