Sveti Otac u razgovoru s nadbiskupom izrazio je naklonost i solidarnost s brazilskim narodom te zajamčio svoje molitve i ljubav prema Gospi od Aparecide.

„Recite brazilskom narodu kako, ne samo da molim za sve vas, već vas uvijek pratim srcem“, riječi su Svetoga Oca koje je nadbiskup Brandes prenio u intervjuu, govoreći o tom velikom daru uoči svetkovine Tijelova. Papa Franjo je, jamčeći svoje molitve, preporučio molitvu Gospi od Aparecide prema kojoj i sam njeguje posebnu pobožnost i čiji je kip, u rujnu 2016. godine, postavljen u Vatikanskim vrtovima.

Sveti je Otac u razgovoru s nadbiskupom također podsjetio na svoj posjet Aparecidi 2007. godine, tijekom 5. plenarnog zasjedanja biskupa Latinske Amerike, kao i na apostolski pohod 2013. godine u prigodi Svjetskog dana mladih u Riju de Jeneiru. Prisjetivši se da je tom prilikom u naručju držao Gospin lik, Papa je nadbiskupu i svim Brazilcima preporučio da potraže utjehu u naručju Gospe od Aparecide.

Papa Franjo se u razgovoru, osim toga, spomenuo i svetog Josipa de Anchiete, španjolskog isusovačkog misionara, „apostola Brazila“, čiji se spomendan slavi 9. lipnja. Pozdravljajući se s nadbiskupom Aparecide, Sveti Otac potaknuo je Brazilce da budu hrabri i imaju vjere. Podsjetimo da je 25. travnja telefonski razgovarao s nadbiskupom Manausa, mons. Leonardom Steinerom, a 9. svibnja s nadbiskupom São Paola, kardinalom Odilom Pedrom Schererom. „S ta tri poziva srce našeg Pape, koji nas prati poput oca, kuca vrlo blizu našega“, rekao je nadbiskup Orlando Brandes.

U Brazilu je dosad od posljedica zaraze koronavirusom preminulo 40 tisuća osoba, a ukupno je zaraženo gotovo 800 tisuća osoba, objavio je Vatican News.