Trećeg dana svog apostolskog putovanja u Portugal na Svjetski dan mladih papa Franjo ispovjedio je tri mlada hodočasnika, prenosi Vatican News.

Ispovjedi su se dogodile u parku Vasco da Gama, čiji je dio za potrebe Svjetskog dana mladih pretvoren u “Park oprosta” u koji je smješteno 150 montažnih ispovjedaonica koje su ručno izradili zatvorenici triju portugalskih zatvora.

Dok je prilazio ispovjedaonici, Papa je srdačno dočekan svečanim pjevanjem mnoštva, no tijekom ispovijedi vladala je stroga tišina. Sveti Otac je sa svakim pokornikom proveo 5-7 minuta.

Cruxova novinarka Elise Ann Allen na svom je Twitter profilu napisala kako je Papa po svome dolasku zaobišao ispovjedaonicu koja je bila unaprijed pripremljena kako bi bila vidljivija medijima te se odlučio za udaljeniju.

Ispovjedaonica pripremljena za Papu koju je Franjo zaobišao

Franjo je vjernicima u više navrata preporučivao da se redovito ispovijedaju. Tako je godine 2021. na Nedjelju Božjeg milosrđa kazao:

„Ispovijed ne služi tome da nas učini utučenima, nego da nas oživi. Svima je to potrebno. To je nešto kao kod male djece koju otac podiže kad padnu, tako je Očeva ruka spremna ponovno nas osoviti na noge i pomaže nam ići dalje kroz život.

Ova sigurna i pouzdana ruka je ispovijed. To je sakrament koji nas iznova podiže, koji nas ne ostavlja ležati uplakanima na tvrdim podovima naših padova. To je sakrament uskrsnuća, to je čisto milosrđe.“

Prije susreta s predstavnicima humanitarnih i dobrotvornih centara u župnom centru u Serafini, papa Franjo slavio je sakrament Pomirenja s mladima na Trgu carevine. 🙏🏻

Photo: Vatican Media

Objavljuje LaudatoPetak, 4. kolovoza 2023.