Stotine tisuća hodočasnika koji će u kolovozu sudjelovati na Svjetskom danu mladih u Lisabonu s Papom imat će a raspolaganju 150 posebno izrađenih ispovjedaonica.

Ispovjedaonice će biti postavljene na mjestu prikladno nazvanome ‘Park oprosta’, a izradit će ih zatvorenici triju zatvora: Coimbra, Paços de Ferreira i Porto.

Kako stoji na službenoj stranici događaja, ispovjedaonice će biti izgrađene uzevši u obzir nastojanja vezana uz održivost i uključivost. Za njihovu će se izradu koristiti reciklirani materijali, koji će se ponovno koristiti i nakon Svjetskog dana mladih u Lisabonu 2023.

Osim toga, ispovjedaonice su dizajnirane tako da budu pristupačne za osobe smanjene pokretljivosti. Imat će uklonjivo sjedalo kako bi se omogućilo kruženje invalidskih kolica, a visina njihovog poda neće biti viša od tri centimetra u odnosu na tlo oko nje.

Ispovjedaonice svojom strukturom podsjećaju na otvorenu kuću, a dizajnirane su po uzoru na tipične kuće u nekim portugalskim regijama. U unutrašnjosti se vidi križ i stilizirani dio krunice.

Park oprosta bit će otvoren od 1. do 4. kolovoza 2023. godine od 10 do 18 sati.