Tiskovni ured Svete Stolice objavio je priopćenje u kojem se ističe da je razgovor obuhvaćao različite nacionalne i međunarodne teme.

To je uključivalo i pozornost na rat u Ukrajini koji i dalje traje te njegove globalne posljedice; te krizne situacije koje su zahvatile afrički kontinent.

Obje su strane poduprle potencijal nastavka izrade nacrta bilateralnog sporazuma, kao daljnjeg znaka punog poštovanja.

Uslijedila je razmjena darova. Papa Franjo darovao je Predsjedniku Madagaskara ovogodišnju Poruku za mir, dokumente pontifikata, Knjiga o „Statio Orbis“ od 27. ožujka 2020., u uredništvu Vatikanske nakladničke knjižare te brončanu skulpturu „Budite glasnici mira“.

Predsjednik Madagaskara darovao je Papi sliku koja prikazuje prizor iz madagaskarskog seljačkog života i igru „Solitaire“ s kuglicama napravljenim od lokalnog kamenja.

Na kraju audijencije papa Franjo i predsjednik Rajoelin i njegovo izaslanstvo napravili su zajedničku fotografiju uz minijaturnu repliku broda kojeg je Papa dobio na dar tijekom apostolskog pohoda Madagaskaru u rujnu 2019. godine.

Sveti Otac je s nazočnima izmolio molitvu „Zdravo Marijo“ pred Gospinim kipom kojeg su mu darovali biskupi Madagaskara, te im udijelio svoj blagoslov.