Papa Franjo će sutra sudjelovati na onlineekumenskoj  proslavi Pedesetnice zajedno s nadbiskupom Canterburyja Justinom Welbyjem, donosi Catholic Herald. Papa će tom prilikom u svojoj poruci pozvati kršćane „da postanu glasnici utjehe koju im daje Duh Sveti te  dublje sjedinjeni kao svjedoci milosrđa za  obitelj, koja se ovih dana nalazi u kušnjama“.

Proslava Pedesetnice se održava u sklopu svjetskog ekumenskog pokreta „Dođi kraljevstvo Tvoje“ koji je pokrenut 2016. godine.

Papa Franji će kršćanima svih denominacija, koji su gladni nade, poručiti da se „odvrate od sebične potrebe za uspjehom bez brige za onima koje su ostavili iza sebe“ te da se „ujedine u suočavanju s pandemijom virusa, gladi, rata, prezira prema životu i ravnodušnosti prema drugima“.

Ova ekumenska proslava Pedesetnice će se moći pratiti na društvenim mrežama Engleske crkve, a na njoj će osim anglikanskog poglavara Justina Welbyja, sudjelovati i koptski ortodoksni nadbiskup Londona, koji će izreći Vjerovanje, te pentekostalni pastor Agu Irukwu.